Second Opinion

Swesale fastställer vad ni söker via en kravspecifikation och utför en kompetenskartläggning.

Kompetenskartläggning innebär att vi tar fram de 3-4 absolut viktigaste egenskaperna för tjänsten. Dessa kompetenser ligger sedan till grund i våra djupintervjuer med kandidaterna. Kandidaternas personlighet matchas även mot fastställda kompetenser i våra tester. Automatiskt genereras ett testresultat (lämplighetsskala) för tjänsten. Vi genomför referenstagningar med frågeställningar anpassade för säljprofilen. Slutgiltigt presenterar vi ett totalomdöme för varje kandidat, muntligt och skriftligt.

  • I en Second Opinion ingår följande:  
  • Kravspecifikation och kompetenskartläggning
  • Kompetensbaserade djupintervjuer
  • Referenstagning, 2-3 referenser per kandidat
  • Kandidatpresentationer 
  • Tillval: Personlighetstest: Cut-e test eller DISC

 

 

Dela denna sida


STÄNG

08 - 644 64 20

Ge oss ditt namn och nummer så ringer vi dig

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

Jag är jobbsökande
Jag har frågor kring rekrytering och bemanning

SKICKAR

Tack!

Vi återkommer inom kort!

guldgruva

Vi sitter på en guldgruva! Gör ni?

Swesale har under en lång tid arbetat med att få fler kandidater att upptäcka vad vi kan göra för deras karriär. Det har resulterat i att vi nu sitter på en enorm kandidatbank inom sälj, en guldgruva enligt oss!

Om du ska rekrytera eller hyra in Försäljningschefer, Key Account Managers, Account Managers, Inside Sales eller Customer Support så är vi bara ett samtal eller ett mail bort. Gör som över 500 företag i Sverige redan gjort. Testa oss, ni kommer inte att bli besvikna!

08-644 64 20
rekrytering@swesale.se

 

Begär offert
swesalenyttjobb

Söker du ny utmaning?

Vi på Swesale tycker att det ska vara enkelt att söka nytt jobb. Därför har vi utvecklat en snabbansökan där vi tar ansvaret att kontakta dig och inte tvärtom. Så på 30 sekunder fyller du i formuläret och vi tar kontakt för höra mer om vilka utmaningar du söker.

Till snabbansökan
Spontan-
ansökan!