Hitta jobbet med Linkedin

Foto och bakgrundsbild

Fotot är det första som syns när du dyker upp i sökresultat, gillar något eller deltar i diskussioner. Använd en förtroendeingivande bild – det är ganska sannolikt inte samma bild som t.ex. din Facebookbild. Lägg också till en bakgrundsbild. Få har det och det är ett av flera små knep du kan ta till för att sticka ut och förstärka profilen.

Att undvika

Undvik att skriva saker som att du aktivt letar jobb ”Open for new opportunities” eller ”Öppen för nya utmaningar”. Undvik också att skriva statusuppdateringar som hänvisar till att du aktivt är arbetssökande. LinkedIn är ett nätverk av kontakter och måste värderas högt.

Sammanfatta din yrkesbakgrund 

Sammanfattningen är inte ett utrymme för att skriva ditt fulla CV. Utnyttja utrymmet för att sammanfatta din yrkesverksamma historia. Håll dig kort och var personlig.

Lägg till personer du har träffat eller som du kommer ha utbyte av framöver

Ditt nätverk på Linkedin behöver innehålla runt 250-500 kontakter. Detta för att nå ut med inläggen och synas. En vanlig fråga är om man ska svara ja på alla förfrågningar och svaret är nej, det behöver man inte. Fundera på vem personen är och på vilket sätt ni kan hjälpa varandra. Om du själv skickar iväg en förfrågan så skriv ett personligt meddelande om varför du vill ha kontakt med personen, eller var ni har träffats.

Gör korta arbetsbeskrivningar

Få besökare orkar läsa långa arbetsbeskrivningar av dom roller du haft historiskt. Försök att korta ner beskrivningen och få fram det viktigaste. En väldigt underskattad information att delge är bedrifter och meriter, kanske har du uppnått någon säljprestation? Ökat en vinst?

Dela denna sida


STÄNG

08 - 644 64 20

Ge oss ditt namn och nummer så ringer vi dig

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

Jag är jobbsökande
Jag har frågor kring rekrytering och bemanning

SKICKAR

Tack!

Vi återkommer inom kort!

guldgruva

Vi sitter på en guldgruva! Gör ni?

Swesale har under en lång tid arbetat med att få fler kandidater att upptäcka vad vi kan göra för deras karriär. Det har resulterat i att vi nu sitter på en enorm kandidatbank inom sälj, en guldgruva enligt oss!

Om du ska rekrytera eller hyra in Försäljningschefer, Key Account Managers, Account Managers, Inside Sales eller Customer Support så är vi bara ett samtal eller ett mail bort. Gör som över 500 företag i Sverige redan gjort. Testa oss, ni kommer inte att bli besvikna!

08-644 64 20
rekrytering@swesale.se

 

Begär offert
swesalenyttjobb

Söker du ny utmaning?

Vi på Swesale tycker att det ska vara enkelt att söka nytt jobb. Därför har vi utvecklat en snabbansökan där vi tar ansvaret att kontakta dig och inte tvärtom. Så på 30 sekunder fyller du i formuläret och vi tar kontakt för höra mer om vilka utmaningar du söker.

Till snabbansökan
Spontan-
ansökan!