Intervjuförberedelser

Swesale tipsar

5 tips inför anställningsintervjun

Våga vara dig själv!

Det är viktigt att du ger en trovärdig bild av dig själv och det kommer du att göra genom att vara väl förberedd och påläst, dels när det företaget du intervjuas för men även rekryteringsbolaget i sig. För att kunna vara dig själv behöver du tänka på vad som krävs av dig för kunna ta fram dessa egenskaper. Framhäv din personlighet genom att lyfta fram det du tycker representerar dig och ditt eget varumärke.

Våga ta den tid du behöver för att besvara frågan!

Ett snabbt svar tyder inte alltid på självsäkerhet och trovärdighet. Tänk igenom det du vill framföra, skynda inte fram svaret och exemplifiera gärna det du säger.

Våga ställ motfrågor!

Intervjun är en dialog mellan två individer där det skall framställas om kandidaten och bolaget matchar varandra, det är därför viktigt att du själv tar ett ansvar och ställer de frågor som du vill ha svar på. Exempelvis kring företagskultur, organisationsuppbyggnad, avdelning och ledarskap. Vad tjänsten kommer att innebära för utmaningar samt vilkor och förmåner.

Våga sticka ut!

Att våga sticka ut på rätt sätt kan vara avgörande. Vilket är ditt största säljargument kring ditt eget varumärke? Hur förvandlar du du dina svagheter till styrkor med rätt verktyg? Varför är just du den företaget söker trots att du kanske inte besitter alla efterfrågande kompetenser? Våga behåll en personlig klädstil och var stilsäker! Du kommer inte att kunna briljera i en outfit du ej känner dig bekväm i. Använd färg om du trivs i det.

Våga göra fel!

Väga släpp på ”kontrollkulturen”, kontroll äter tillit, det är tillåtet att inte alltid ha svaren eller korrigera sitt svar i efterhand. Tänk på att vara äkta och genuin då finns det utrymme för misstag.

Auktoriserat BemanningsföretagAuktoriserat Rekryteringsföretag