Hitta jobbet med LinkedIn

Swesale tipsar

Hitta jobbet med hjälp av LinkedIn

Foto och bakgrundsbild

Fotot är det första som syns när du dyker upp i sökresultat, gillar något eller deltar i diskussioner. Använd en förtroendeingivande bild – det är ganska sannolikt inte samma bild som t.ex. din Facebookbild. Lägg också till en bakgrundsbild. Få har det och det är ett av flera små knep du kan ta till för att sticka ut och förstärka profilen.

Att undvika

Undvik att skriva saker som att du aktivt letar jobb ”Open for new opportunities” eller ”Öppen för nya utmaningar”. Undvik också att skriva statusuppdateringar som hänvisar till att du aktivt är arbetssökande. LinkedIn är ett nätverk av kontakter och måste värderas högt.

Sammanfatta din yrkesbakgrund

Sammanfattningen är inte ett utrymme för att skriva ditt fulla CV. Utnyttja utrymmet för att sammanfatta din yrkesverksamma historia. Håll dig kort och var personlig.

Lägg till personer du har träffat eller som du kommer ha utbyte av framöver

Ditt nätverk på Linkedin behöver innehålla runt 250-500 kontakter. Detta för att nå ut med inläggen och synas. En vanlig fråga är om man ska svara ja på alla förfrågningar och svaret är nej, det behöver man inte. Fundera på vem personen är och på vilket sätt ni kan hjälpa varandra. Om du själv skickar iväg en förfrågan så skriv ett personligt meddelande om varför du vill ha kontakt med personen, eller var ni har träffats.

Gör korta arbetsbeskrivningar

Få besökare orkar läsa långa arbetsbeskrivningar av dom roller du haft historiskt. Försök att korta ner beskrivningen och få fram det viktigaste. En väldigt underskattad information att delge är bedrifter och meriter, kanske har du uppnått någon säljprestation? Ökat en vinst?

 

Auktoriserat BemanningsföretagAuktoriserat Rekryteringsföretag