5 tips inför anställningsintervjun

Våga vara dig själv!

Det är viktigt att du ger en trovärdig bild av dig själv och det kommer du att göra genom att vara väl förberedd och påläst, dels när det företaget du intervjuas för men även rekryteringsbolaget i sig. För att kunna vara dig själv behöver du tänka på vad som krävs av dig för kunna ta fram dessa egenskaper. Framhäv din personlighet genom att lyfta fram det du tycker representerar dig och ditt eget varumärke.

Våga ta den tid du behöver för att besvara frågan!

Ett snabbt svar tyder inte alltid på självsäkerhet och trovärdighet. Tänk igenom det du vill framföra, skynda inte fram svaret och exemplifiera gärna det du säger.

Våga ställ motfrågor!

Intervjun är en dialog mellan två individer där det skall framställas om kandidaten och bolaget matchar varandra, det är därför viktigt att du själv tar ett ansvar och ställer de frågor som du vill ha svar på. Exempelvis kring företagskultur, organisationsuppbyggnad, avdelning och ledarskap. Vad tjänsten kommer att innebära för utmaningar samt vilkor och förmåner.

Våga sticka ut!

Att våga sticka ut på rätt sätt kan vara avgörande. Vilket är ditt största säljargument kring ditt eget varumärke? Hur förvandlar du du dina svagheter till styrkor med rätt verktyg? Varför är just du den företaget söker trots att du kanske inte besitter alla efterfrågande kompetenser? Våga behåll en personlig klädstil och var stilsäker! Du kommer inte att kunna briljera i en outfit du ej känner dig bekväm i. Använd färg om du trivs i det.

Våga göra fel!

Väga släpp på ”kontrollkulturen”, kontroll äter tillit, det är tillåtet att inte alltid ha svaren eller korrigera sitt svar i efterhand. Tänk på att vara äkta och genuin då finns det utrymme för misstag.

 

Dela denna sida


STÄNG

08 - 644 64 20

Ge oss ditt namn och nummer så ringer vi dig

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

Jag är jobbsökande
Jag har frågor kring rekrytering och bemanning

SKICKAR

Tack!

Vi återkommer inom kort!

guldgruva

Vi sitter på en guldgruva! Gör ni?

Swesale har under en lång tid arbetat med att få fler kandidater att upptäcka vad vi kan göra för deras karriär. Det har resulterat i att vi nu sitter på en enorm kandidatbank inom sälj, en guldgruva enligt oss!

Om du ska rekrytera eller hyra in Försäljningschefer, Key Account Managers, Account Managers, Inside Sales eller Customer Support så är vi bara ett samtal eller ett mail bort. Gör som över 500 företag i Sverige redan gjort. Testa oss, ni kommer inte att bli besvikna!

08-644 64 20
rekrytering@swesale.se

 

Begär offert
swesalenyttjobb

Söker du ny utmaning?

Vi på Swesale tycker att det ska vara enkelt att söka nytt jobb. Därför har vi utvecklat en snabbansökan där vi tar ansvaret att kontakta dig och inte tvärtom. Så på 30 sekunder fyller du i formuläret och vi tar kontakt för höra mer om vilka utmaningar du söker.

Till snabbansökan
Spontan-
ansökan!